Update Pembinaan Surau Kekal

Assalamualaikum,


Seperti makluman terdahulu, surau Assakinah telah diperuntukkan sebidang tanah seluas 0.5 hektar untuk dibina sebuah bangunan surau kekal.

Kebenaran dari pihak berkuasa tempatan, dan mendapat keizinan dari pihak Jabatan Agama Islam Negeri untuk melancarkan kutipan dana untuk tujuan tersebut.

Selepas beberapa bulan berlalu, kini hanya tinggal kira kira 3 bulan sahaja sebelum keizinan mengutip dana itu tamat (tempoh diberikan adalah selama satu tahun) namun jumlah yang diperolehi adalah amat jauh dari sasaran awal. (dlm lingkungan rm300,000-00).

Maka pihak jawatankuasa pembinaan yang dibentuk telah bersetuju untuk mengubah pelan asal, iaitu dari rekabentuk yang telah dicadangkan oleh sebuah syarikat perunding rekabentuk tempatan.

Hasil dari mesyuarat mutakhir, jawatankuasa telah mensasarkan tempoh 3 bulan terakhir ini untuk bergerak secara aktif dalam merealisasikan projek awal itu.

Dan rekabentuk bangunan surau yang bakal didirikan nanti adalah bergantung kepada jumlah kutipan yang berjaya diperolehi pada tarikh terakhir nanti.

Oleh itu kami menyeru kepada semua saudara saudara diluar sana, para dermawan, sukarelawan agak dapat tampil membantu dalam apa juga bentuk sumbangan, samada dlm bentuk wang ringgit, bahan bahan mahupun tenaga dalam mewar warkan kepada sesiapa sahaja yang ingin menanam saham diakhirat nanti.

Insyallah.