Sunday, March 6, 2011

Nur itu cahaya, jahil itu bahaya...

Syukur alhamdulillah..

Sambutan maulidurrasul S.A.W tahun 2011 telah berjaya dilaksanakan dengan sempurna..
Cuaca yang terang, kehadiran yang ramai, hidangan jamuan yang sungguh lazat, aturcara yang sungguh mesra tetamu.. dan paling penting penceramah/motivator yang sungguh bijak menguasai suasana..

Kata kata diatas adalah petikan dari ucapan beliau. Banyak sungguh kisah kisah, panduan, kata nasihat mahupun teguran yang disampaikan dengan cara yang sangat bersahaja dan menarik.. bahkan pihak yang terasa kerana teguran yang mengenai batang hidung sendiri pun tidak berkecil hati, marah .. bahkan menerima dengan hati terbuka..

Kisah Saidina Umar r.a mencari dan memeluk Baginda S.A.W sangat mengharukan. Tak malu mengaku, menitis airmata ini. Ditambah lagi kisah Baginda S.A.W sendiri disaat penghujung usia Baginda.

Allahuakbar.. siapa tidak terkesima dengan kisah seorang tua yang tidak berputus asa .. walaupun 2 kali terpaksa berpatah balik kerumah, lantaran terjatuh ditengah jalan.. semata mata untuk solat berjemaah di rumah Allah..

Siapa yang tidak terpecah gelaknya dengan kisah subuh gajah.. subuh gajah.? inile kali pertama mendengarnya.. ha ha ha.. kasihan manusia ini..

Siapa yang tidak seronok dengan khabar.. bahwa serombongan malaikat menyeru setiap nama yang hadir, memohon agar mereka itu diberi keredhoan oleh Allah S.W.T .. semata mata kerana hadir ke majlis ini..?

Subhanallah...

Rahmah... Redho... Taat.. mudah je menyebutnya.. tapi itulah tingkatan darjat manusia di sisiNYA..
Siapalah kita..??

Hermmmm ulasan ringkas tentang sambutan semalam.

Terima kasih dan tahnniah kepada yang hadir..
Syabas kepada yang mendapat manfaat..
Syukur alhamdulillah kepada yang redho dan menerima segala kebaikan yang ada..

Tahnniah sekali lagi..

Insyallah ada sedikit gambar untuk dikongsi bersama.. errr tapi bukan hari ini.. esok esok kot..

No comments:

Post a Comment